Our Blog

In de huidige economie waar alles draait om beter, sneller en goedkoper zijn veel organisaties bezig om zo effectief mogelijk te werken. “Vandaag besteld is morgen in huis” lijkt het nieuwe credo te zijn. Maar hoe werkt dit aan de achterkant? Hoe kunnen organisaties zich zo inrichten dat processen gestroomlijnd lopen en orders snel en nauwkeurig kunnen worden verwerkt? De productiesector is inmiddels al redelijk bekend met de verbetermethodiek LEAN. Maar wat is LEAN? Waarom wordt het ook steeds populairder in de dienstensector? En nog belangrijker, wat heb jij er aan?

Om antwoord te kunnen geven op deze vragen is het belangrijk om eerst te ontdekken wat LEAN nu eigenlijk is. Binnen de LEAN-methodiek gaat men uit van een aantal principes.

  1. Identificeer de klant en bepaal waarde
  2. Identificeer waardestromen
  3. Creëer flow in processen
  4. Elimineer verspillingen
  5. Streef naar perfectie

De focus van de LEAN-gedachte ligt op de klant. Om het kort samen te vatten gaan de vijf stappen om de volgende gedachte. Men bekijkt alles vanuit de ogen van de klant en stelt zichzelf continu de vraag: “Wil mijn klant hier nu daadwerkelijk voor betalen?”. De stappen in het proces waar de klant niet voor wil betalen, moeten in de ogen van LEAN zo veel mogelijk geëlimineerd worden uit het proces. Zodra men het proces geoptimaliseerd heeft, is het belangrijk dit vol te houden. LEAN gaat er dus vanuit dat men dit continu blijft doen, om zo te streven naar perfectie.

Wat betekent dit in de praktijk?

Steeds meer dienstverleners stappen over op de implementatie van LEAN op één of meerdere afdelingen. Waarom? Omdat het effectief blijkt te zijn. Door het implementeren van LEAN kunnen processen korter en simpeler worden gemaakt, mits iedereen openstaat voor de veranderingen die plaats gaan vinden.

‘’ LEAN is geen project. Het is nooit klaar.’’

De organisatie zal zijn hele manier van werken moeten aanpassen aan de gedachte van LEAN en alle werknemers zullen daarin mee moeten gaan. Alleen dan is LEAN een recept voor succes. Vergelijk het maar met een appeltaart. Bij het bakken van een appeltaart is het belangrijk dat er precies de juiste ingrediënten in gaan en dat de taart lang genoeg in de oven staat. LEAN vereist, net als het bakken van een goede appeltaart, geduld en doorzettingsvermogen. Lukt de eerste taart niet? Dan proberen we het opnieuw en gebruiken we de dingen die we geleerd hebben uit de eerste taart.

Hét voordeel van LEAN projecten begeleid door Masters of Excellence? Altijd een begeleider die alles van LEAN weet en die optimaal kan begeleiden bij het halen van úw doel. Of het nu gaat om het implementeren van LEAN op één afdeling of in de gehele organisatie, onze consultants staan altijd vol energie voor je klaar. Vergelijk ons maar met een kookboek. Wij hebben alle informatie om een taart te kunnen bakken, maar het daadwerkelijke resultaat hangt af van wat jijzelf met die informatie doet. En zo gaat het ook met LEAN: als er veel moeite in wordt gestopt en iedereen meedoet, zullen de successen vanzelf worden ontdekt. Net als met een appeltaart.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *