LEAN Six Sigma

LEAN Six Sigma is een procesverbetering programma dat twee ideeën combineert:

  • LEAN – een verzameling van technieken voor het verminderen van de tijd die nodig is om producten of diensten te leveren, en
  • Six Sigma – een verzameling van technieken voor het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten.

Door de beste punten uit beide methoden te combineren is een nieuwe methode gecreëerd, die zich richt op het bereiken van excellence binnen uw organisatie.

Bij LEAN Six Sigma ligt de focus op het verhogen van de klanttevredenheid en het genereren van, op data gebaseerde, betere (financiële) resultaten voor de organisatie. Door processen door te lichten en een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie in het bedrijf, kan een veranderplan worden opgesteld om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Door het terugdringen van fouten in de uitvoering en het reduceren van processtappen wordt de uitkomst van de processen voorspelbaar gemaakt (Six Sigma).

Het is echter belangrijk dat de methodologie aansluit bij wat u als organisatie op dit moment nodig heeft. Onze ervaren verandermanagers kunnen u helpen te bepalen of LEAN Six Sigma op dit moment de goede methode voor uw organisatie is.