LEAN

Oorspronkelijk ontwikkeld door Toyota werd LEAN als methode in de productiestraat gebruikt. Het is ook bekend als Toyota Production System of just-in-time productie. LEAN production principes worden ook wel aangeduid als LEAN Management of LEAN Thinking. Deze filosofie wordt vaak aan de Japanse ingenieur Taiichi Ohno toegeschreven. Zijn filosofie is met name gericht is op het maximaliseren van klantwaarde en het minimaliseren van verspillingen. Klantwaarde kan gezien worden als alles waar de klant voor wil betalen, de rest kan bijna altijd gezien worden als verspilling. LEAN is een manier van werken die de verspillingen uit de processen haalt, zodat er een proces overblijft waarin alleen de waardevolle dingen voor de klant overblijven.

Een LEAN organisatie begrijpt klantwaarde en focust op het continu verhogen van deze waarde door continu te verbeteren. Deze verbeteringen komen tot stand door werknemers in hoge mate te betrekken bij initiatieven tot het beter maken van het product en het proces en het verminderen van verspillingen. Dit vraagt om betrokken werknemers die open staan voor verandering en in staat zijn zelf mee te helpen deze veranderingen te realiseren. Van het management wordt verwacht dat zij de werknemers ondersteunen in het veranderproces.

Een veelvoorkomend misverstand is dat LEAN alleen gebruikt kan worden voor productieprocessen. LEAN is toepasbaar in ieder bedrijf en ieder proces. Het is niet een kostenbesparingsprogramma, maar een manier van denken en handelen voor de hele organisatie. Onze ervaren medewerkers kunnen samen met u bepalen of dit de juiste methode is voor uw organisatie op dit moment.